Aşırı Sıcak Olacak! O İki Gün 45 Derece

2024 yılının ilkbaharı, tüm zamanların en sıcak ilkbaharı olarak tarihe geçti. Haziran ayında sıcaklıklar artmaya devam ediyor. Önümüzdeki üç gün boyunca sıcaklıklar yükselmeye devam edecek. Perşembe ve Cuma günleri, haftanın en yüksek sıcaklıkları görülecek. Bazı illerde sıcaklıklar 45 dereceye yaklaşacak.

GÜNEŞ ÇARPMASI TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) 7 günlük hava tahmin raporuna göre, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Yurt genelinde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artması bekleniyor.

Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde ise yağış anında yer yer kuvvetli esecek.

MARMARA BÖLGESİNDE SICAK HAVA

Marmara Bölgesi’nde az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Trakya kesimi zamanla parçalı bulutlu olacak. Edirne’de sıcaklık 38°C, İstanbul’da 32°C, Kırklareli ve Kocaeli’nde ise 35°C olacak.

EGE’DE 40 DERECEYE ULAŞAN SICAKLIKLAR

Ege Bölgesi’nde hava az bulutlu ve açık olacak. Denizli ve Manisa’da sıcaklık 40°C’ye ulaşacak. İzmir’de 35°C, Afyonkarahisar’da ise 31°C sıcaklık bekleniyor.

AKDENİZ’DE SICAK VE AÇIK HAVA

Akdeniz Bölgesi’nde hava az bulutlu ve açık olacak. Antalya’da sıcaklık 37°C, Adana’da 35°C, Hatay’da 32°C ve Isparta’da 33°C olacak.

İÇ ANADOLU’DA SICAKLIK 30 DERECEYİ GEÇECEK

İç Anadolu Bölgesi’nde az bulutlu ve açık hava hakim olacak. Ankara’da sıcaklık 30°C, Eskişehir’de 33°C, Kayseri’de 30°C ve Konya’da 29°C olacak.

KARADENİZ BÖLGESİNDE YAĞIŞLAR

Batı Karadeniz’de az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Bolu’da sıcaklık 32°C, Düzce’de 35°C, Sinop ve Zonguldak’ta ise 27°C olacak. Orta ve Doğu Karadeniz’de parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Artvin, Rize çevrelerinde yerel kuvvetli yağış bekleniyor.

DOĞU ANADOLU’DA YAĞIŞLAR

Doğu Anadolu Bölgesi’nde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Malatya hariç bölge genelinde sağanak yağışlar olacak. Erzurum ve Kars’ta yağışlar öğleden sonra kuvvetlenecek. Erzurum’da sıcaklık 23°C, Kars’ta 22°C, Malatya’da 30°C, Van’da ise 25°C olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU’DA SICAK HAVA

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde az bulutlu ve açık hava hakim olacak. Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlar görülecek. Diyarbakır’da sıcaklık 34°C, Gaziantep’te 34°C, Siirt’te 34°C ve Şanlıurfa’da 36°C olacak.

Güneş çarpması tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği bildiriliyor. MGM’nin tahminlerine göre, aşırı sıcaklar önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x